ΙΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και του περιορισμού των δαπανών στο χώρο του φαρμάκου. Ωστόσο τα αστυνομικού τύπου μέτρα δεν μπορούν να χαράξουν και να εφαρμόσουν πολιτική.

Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Υγείας προς τους αγροτικούς γιατρούς αγγίζει τα όρια της υπερβολής και της τρομοκρατίας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι αγροτικοί γιατροί αποτελούν τους στυλοβάτες της υγείας του πληθυσμού της περιφέρειας. Χωρίς ηλεκτρονικά και διαγνωστικά μέσα τα οποία όφειλε η πολιτεία να τους είχε διασφαλίσει και χωρίς να έχουν λάβει την ειδικότητα καλούνται να καλύψουν το σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων και να συνταγογραφήσουν από το απλούστερο νόσημα μέχρι το πιο σοβαρό.

Για το λόγο αυτό είναι το λιγότερο ατυχής η σύγκριση του μέσου όρου συνταγογράφησης του αγροτικού γιατρού με τον ειδικευμένο γιατρό του ασφαλιστικού φορέα.

Επιπρόσθετα η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει οργανώνει το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα διασφαλίσει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συνταγών.

Είναι αδιανόητο ότι υπάρχουν καταγγελίες για ελλείψεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αγροτικά ιατρεία .

 

Η θέση του Ι. Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις δαπάνες και είναι υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για την καθυστερημένη εφαρμογή της οποίας στη χώρα μας ασφαλώς και δεν ευθύνονται οι γιατροί, αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και νομοθετούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ                                            Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                                                     

Κατεβάστε το pdf:

Και άλλα...

Γιορτάζουν
Ψηφοφορίαdon't print Σκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε κάποιο άρθρο
Developed and hosted by