ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ: ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η οικονομική κρίση και η Κυβερνητική επιλογή για την εφαρμογή πολιτικής λιτότητας οδήγησε στην πλήρη αποσάθρωση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η αύξηση της ανεργίας και του αριθμού των ανασφάλιστων, η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων σε συνδυασμό με την απουσία προσλήψεων στο Ε.Σ.Υ. και των περιορισμένων με όρους εργασιακού μεσαίωνα ατομικών συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους Ιδιώτες  γιατρούς υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Με την πρόσφατη δημιουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε(Ενιαίο σύστημα αμοιβών Νοσοκομείων),τον περιορισμό των προληπτικών εξετάσεων, η υγεία μεταβάλλεται σε προϊόν ιδιαίτερα υψηλής χρηματικής αξίας που θα παρέχεται μονοπωλιακά από εξειδικευμένα επιχειρηματικά συμφέροντα περιορίζοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες, καταργώντας τα ιδιωτικά Ιατρεία και εργαστήρια και κλείνοντας τα μικρά και αρκετά επαρχιακά Νοσοκομεία.

 

Τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα προ της κατάρρευσης χωρίς χρήματα και προσωπικό.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί παρά την μεγάλη μείωση των μισθών(η μεγαλύτερη στο δημόσιο τομέα) , τις απλήρωτες εφημερίες και την έλλειψη υλικών και φαρμάκων δουλεύουν με αυταπάρνηση και ηρωισμό κρατώντας τις Νοσοκομειακές μονάδες ανοικτές.

Οι Ιδιώτες  Ιατροί συνθλίβονται ανάμεσα στην οικονομική κρίση, τα συσσωρευμένα χρέη του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων και την φορολογική λαίλαπα.

Οι εργαστηριακοί ιατροί  με το rebate και το claw-back οδηγούνται στον αφανισμό.

Οι νέοι Ιατροί  αντιμετωπίζοντας την προοπτική της ανεργίας μεταναστεύουν μαζικά στερώντας τη χώρα  από άξιο επιστημονικό δυναμικό .

 Όσον αφορά το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ  επιλέχθηκε η πολιτική της αποδιάρθρωσής του απολύοντας τους γιατρούς χωρίς αποζημίωση και όσοι παραμένουν περιμένουν ακόμη της ένταξη τους στο ΕΣΥ δουλεύοντας με ασάφεια όρων  άσκησης του ιατρικού έργου και λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ όπως εξαρχής τον χαρακτηρίσαμε και η συνέχεια το απέδειξε αποτελεί την κορωνίδα του ερασιτεχνισμού. Το μόνο που κατόρθωσε να διαλύσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Με δεδομένο το απογοητευτικό τοπίο στις δομές Υγείας και Πρόνοιας οι εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους  αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μιας και από την φύση τους θα κληθούν να συμμετέχουν ενεργά στην διασφάλιση της δημόσιας Υγείας όσο και των συμφερόντων των μελών τους.

Σ αυτή την εκλογική διαδικασία συμμετέχει και ο συνδυασμός  μας.

Η «Ιατρική Ενότητα» αποτελεί ένα ανεξάρτητο  ακομμάτιστο συνδυασμό . Σ αυτόν συμμετέχουν ιατροί τόσο του δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα, ιατροί μάχιμοι που αγωνίζονται για την επαγγελματική και επιστημονική  τους επιβίωση.

 

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση μέσα από καταιγισμό άδικων μέτρων και « μεταρρυθμίσεων» που προκαλούν οργή αγανάκτηση και απογοήτευση σε όλους μας.

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της πολυδιάσπασης και της αδιαφορίας.

Η ανατροπή  αυτής της πρακτικής και η χάραξη μιας νέας πορείας αποτελεί μονόδρομο.

Το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο αλλά με την ενεργή  συμμετοχή όλων μας  μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 

 

Ενωμένοι λοιπόν μπορούμε να διεκδικήσουμε:

 

1)      Αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης  για την Υγεία από το ΑΕΠ.

2)      Σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες. Το σύστημα αυτό πρέπει να παρέχει στους πολίτες τον δικό τους γιατρό που θα μπορεί να εξασφαλίσει τον εξορθολογισμό και την συνέχεια στην φροντίδα υγείας τους, την εξωνοσοκομειακή διάγνωση και θεραπεία σε συνδυασμό με την πρόληψη.

3)      Διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των δομών νοσοκομειακής περίθαλψης με πλήρη στελέχωση  σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς επίσης σε φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό. Αύξηση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών όπως συνέβη και με τα άλλα ειδικά μισθολόγια.

4)      Συλλογικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ μέσω των Ιατρικών Συλλόγων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, συμβάσεις όμως αξιοπρεπείς με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση που θα εξασφαλίζουν την επαγγελματική επιβίωση όλων.

Κατάργηση του rebate και claw-back των εργαστηριακών Ιατρών.

Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων των παρελθόντων ετών.

5)      ‘Ένταξη στο ΕΣΠΑ  και χορήγηση επιδοτήσεων στους νέους ιατρούς

6)      Εφαρμογή οδηγιών συνταγογράφησης ανά ειδικότητα και πάθηση που έχουν δοθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις επιστημονικές εταιρείες(βασιζόμενοι σε διεθνή  επιστημονικά  πρότυπα αλλά και προσαρμοσμένες στις υγειονομικές ανάγκες της Χώρας) και βάσει των οποίων θα γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο έλεγχος των δαπανών και όχι με λογιστικά κριτήρια μέσων όρων.

7)      Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών με επαναξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργία καθηκοντολογίου  δημιουργία νέων θέσεων ειδικότητας , επιδότηση ειδικευομένων για παρακολούθηση συνεδρίων.

 

8)       ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ

 

Άμεση ασφάλιση των νέων γιατρών και άμεση έναρξη του χρόνου συνταξιοδότησης με τριετή προθεσμία χάριτος.

Απόδοση στο ΤΣΑΥ  των οφειλομένων από το κράτος προς αυτό.

Αναπλήρωση των απολεσθέντων λόγω PSI αποθεματικού του ΤΣΑΥ και άμεση αντιμετώπιση της  λειτουργικής  του κατάρρευσης.

 

Επίσης θα συνεχίσουμε την άρτια ενημέρωση όλων των συναδέλφων αλλά και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του κάθε ιατρού.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, θα εργαστούμε με σεβασμό, ειλικρίνεια και ρεαλιστικές θέσεις για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων στον χώρο της Υγείας.

 

«ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

                               

                           ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΓΟΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΖΗΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                       

ΖΟΓΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ                           

ΚΟΥΤΕΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΚΩΤΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΠΟΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΞΥΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΚΙΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:             ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ :                     ΑΡΩΝΙΑΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                               ΓΚΟΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

                                                ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

           ΜΗΤΡΟΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

           ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

           ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: 

                            ΜΠΑΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

                                ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΑΛΙΒΕΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΔΡΙΚΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ

ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΚΙΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

ΣΥΡΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

Κατεβάστε το pdf:

Και άλλα...

Γιορτάζουν
Ψηφοφορίαdon't print Σκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε κάποιο άρθρο
Developed and hosted by