Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού (World Family Doctor Day)

 

Η 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Οικογενειακού Ιατρού στις 19 Μαΐου, συντάσσεται με το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Οικογενειακών Ιατρών “WONCA” :

«Οι Οικογενειακοί Ιατροί Πάντα Εκεί για να φροντίζουν»

 (Family Doctors – Always There to Care) 

 

Οι 3 Πυλώνες της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Γιατρού για το 2022 είναι οι εξής:

ΠΑΝΤΑ - Always

Οι Οικογενειακοί Γιατροί είναι παρόντες ανά πάσα στιγμή και η συνέχεια είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό της δουλειάς τους. Παρέχουν αδιάλειπτα φροντίδα σε όλα τα στάδια της ζωής των ασθενών και σε όλες τις μεγάλες και μικρές στιγμές. Η συνέχεια είναι επίσης παρούσα στη φροντίδα μέσω της συνεχούς παρακολούθησης που πραγματοποιείται στους ασθενείς, όπου ο συντονισμός με άλλα επίπεδα φροντίδας και επαγγελματίες υγείας είναι ζωτικής σημασίας. Τέλος, η συνέχεια αντιπροσωπεύει τη συνεχή προετοιμασία και ανάπτυξη δεξιοτήτων, την αδιάλειπτη έρευνα και την ικανότητα προσαρμογής καθώς και την ανάπτυξη ευελιξίας στις αλλαγές, τις τεχνολογίες, τις μεθοδολογίες και τις εκπαιδευτικές στρατηγικές.

 

ΕΚΕΙ - There 

Οι οικογενειακοί γιατροί και οι επαγγελματίες πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι εκεί, όπου και όποτε χρειαστεί. Πάντα στην πρώτη γραμμή-σε πόλεμο, κρίσεις υγείας και περιόδους ειρήνης. Αποτελούν μέρος των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργάζονται, προσεγγίζοντας προληπτικά και αλληλεπιδρώντας με τα μέλη, μοιράζοντας τις βασικές τους αξίες, δημιουργώντας μια μοναδική σύνδεση με τους ασθενείς τους και χτίζοντας δεσμούς εμπιστοσύνης.

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ - Care

Η παροχή προσβάσιμης, δίκαιης, βιώσιμης και υψηλής ποιότητας φροντίδας, είναι ο λόγος ύπαρξης των Οικογενειακών Γιατρών. Το να είσαι Οικογενειακός Γιατρός είναι προνόμιο αλλά και ευθύνη, φροντίζοντας πάντα τους ανθρώπους και παρέχοντας ό,τι είναι απαραίτητο για την ευημερία και την προστασία τους, προσδιορίζοντας τις ανάγκες των ασθενών τους για την εγγύηση του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία.don't print Σκεφτείτε το περιβάλλον πριν εκτυπώσετε κάποιο άρθρο
Developed and hosted by